Pridať recept

Pestrofarebná ovocná torta s ovocím

ingrediencie

4 ks
broskyňa
150 g
jahody
120 g
čučoriedka
6 plátkov
želatína
5 ks
žĺtok
40 g
práškový cukor
3 ks
vaječný bielok
150 g
smotana na šľahanie
20 g
piškóty

postup

1.
Na začiatok ošúpeme broskyne, vykôstkujeme ich a nakrájame na štvrtiny. Polovicu z nich rozmixujeme na kašu. Čerstvé jahody umyjeme nakrájame na štvrtiny. Čučoriedky umyjeme a osušíme. Do studenej vody namočíme želatínu.
 
2.
Do cukru pridáme žĺtky a vyšľaháme spolu. 3 PL broskyňovej kaše povaríme v hrnci, potom pridáme vyžmýkanú želatínu. Práškový cukor s bielkami vyšľaháme a opatrne zapracujeme spolu s broskyňovou želatínou a zvyškom broskyňovej kaše do žĺtkovej zmesi.
3.
Spodnú časť a kraje torty obložíme podlhovastými piškótami. Vyplníme pripraveným krémom a posypeme ovocím. Nejaké ovocie odložíme na ozdobu. Vrch krému zrovnáme a tortu dáme aspoň na 5 hodín do chladničky. Zvyškom ovocia ozdobíme šarlotu a necháme ešte 2 hodiny chladiť.
4.
Niekoľko minút pred servírovaním namočíme do horúcej vody a pozorne ním šalotu uvoľníme od okraja formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zrelé broskyne
Vyberte si vždy tie najšťavnatejšie a najsladšie broskyne!
Broskyne a nektarinky sú v týchto dňoch na vrchole svojej sezóny. Obchody i trhovníci sa predháňajú s ponukou...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Broskyne
Sezóna broskýň: Ako skladovať broskyne? Na čo všetko sa dajú použiť?
Sezóna broskýň je vzácna, netrvá dlho – aspoň keď hovoríme o chutných šťavnatých plodoch zo záhrad...
Ako olúpať broskyne
Ako jednoducho olúpať broskyne a marhule? Takto budete mať hotovo raz-dva
Šťavnaté broskyne, sladučké marhule máme radi snáď všetci. Ale čistiť ovocie pri príprave džemov, čatní,...