Pridať recept

Sacherova torta, FOTORECEPT

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

140 g
maslo - izbovej teploty
110 g
práškový cukor
1 PL
vanilkový extrakt
6 ks
vaječný žĺtok
6 ks
vaječný bielok
130 g
čokoláda
110 g
kryštálový cukor
140 g
múka hladká
200 g
marhuľový lekvár

na polevu

200 g
kryštálový cukor
125 ml
voda
150 g
čokoláda

postup

Svetoznáma torta krok za krokom: 

1.

pripravíme si suroviny

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
 
2.

v miske si zmiešame na krém mäkké maslo s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
3.

postupne primiešavame žĺtky

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
4.

všetko vyšľaháme na hustú penovú zmes

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
5.

čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
6.

bielka vyšľaháme na tuhý sneh, prisypávame kryštálový cukor a šľaháme ďalej dovtedy, kým sneh nie je veľmi tuhý a lesklý

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
7.

tak to by mala vyzerať vaječná hustá penová zmes

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
8.

do vaječnej zmesi pridáme roztopenú čokoládu a premiešame.

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
9.

potom pridáme múku a zamiešame

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
10.

a nakoniec pridáme sneh

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
11.

a zľahka premiešame

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
12.

tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a okraj formy vymastíme maslom a vysypeme múkou

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
13.

naplníme masou, uhladíme a pečieme v rúre predhriatej na 170 °C 55-60 minút. Prvých 10-15 minút necháme dvierka rúry pootvorené na šírku jedného prsta, potom zavrieme. (torta je vtedy správne prepečená, keď pri ľahkom tlaku prstom pociťujete slabý odpor.)

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
14.

tortu s formou vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť asi 20 minút....potom stiahneme papier, otočíme tortu a necháme úplne vychladnúť vo forme, aby sa vyrovnali nerovnosti na povrchu

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
15.

vyberieme z formy a ostrým nožom prerežeme vodorovne napoly

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
16.

zľahka zohrejeme lekvár, vymiešame do hladka, natrieme ním obidve polovice torty a znovu spojíme...dookola tiež potrieme lekvárom a necháme zaschnúť

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
17.

na polevu necháme povariť cukor s vodou asi 5-6 minúť, potom necháme vychladnúť

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
18.

čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a za stáleho miešania zmiešame s cukrovým roztokom, až kým nevznikne hustá hladká poleva.

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
19.

vlažnú polevu jedným rýchlym pohybom, vylejeme na tortu a všade vyhladíme..necháme schnúť niekoľko hodín, až kým poleva úplne nestuhne

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
20.

a už len spapáme,. môžeme to podávať so šľahačkou.

Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: Spydigy
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pixsma
11.9.2015 11:46 | |
+0 -1
Anonymný nick
13.2.2015 07:06 | |
+5 -4
pozri DIACH@azet.sk,chuťovo sa nedá porovnať (y)
Anonymný nick
21.1.2014 13:03 | |
+7 -20
nič moc,sú aj lepšie torty
Anonymný nick
12.2.2015 20:37 | |
+5 -3
tak daj recept (y) (y) (y)