Pridať recept

Slovenské gazdovské cestoviny s kyslou kapustou

Slovenské gazdovské cestoviny s kyslou kapustou
Zdroj: diabambulka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
cestoviny
4 ks
zemiaky
2 ks
cibuľa
150 g
slanina
trochu
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 ČL
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Zemiaky varíme v slanej vode 10-15 minút. Následne pridáme1 liter vriacej vody a prisypeme ku skoro uvareným zemiakom cestovinu. Premiešame a varíme domäkka a ocedíme. Na oleji speníme 1 cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme, okoreníme mletým čienym korením, podlejeme troškou vody a podusíme, kým sa voda nevyparí a ešte trošku opražíme. Slaninu nakrájame a opražíme s druhou cibuľou doružova, pridáme mletú červenú papriku a ihneď odstavíme zo sporáka. Nakoniec zemiaky s cestovinou zmiešame spolu s udusenou kapustou a slaninkou.
 
2.
Dobrúúú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kai-t80
26.4.2015 09:05 | |
+11 -4
v recepte chýba kysla kapusta...robievam to aspon raz do roka...mame to so synom radi (y)
Podobné články
Kyslá kapusta z pohára: Najjednoduchší spôsob ako fermentovať kapustu
Kyslá kapusta z pohára: Najjednoduchší spôsob, ako fermentovať kapustu
Výborná, chrumkavá, kvasená kapusta so všetkými svojimi benefitmi už za dva týždne.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!