Pridať recept

Tekvicová polievka

ingrediencie

maslo
1 ks
biela cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 kg
oranžovej tekvice
zeleninový vývar alebo voda
1 téglik
smotana na šľahanie
soľ

postup

1.
Tekvicu musíme očistiť a lyžicou vydlabeme stred so semienkami. Potom pokrájame na menšie kúsky, kocky, Očistíme cibuľu a cesnak, nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpálenom masle. Pridáme nakrájanú tekvicu a restujeme asi 5min.
 
2.
Zeleninu zalejeme horúcim vývarom a necháme zovrieť. Potom znížime na strednú teplotu a varíme kým nie je tekvica uvarená do mäkka, 8-11min. Rozmixujeme polievku mixérom do hladka a ešte necháme prevrieť, prilejeme šľahačkovú smotanu na zjemnenie chuti a dochutíme. Podávame posypané tekvicovými semiačkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Dr.Sveter
5.9.2015 14:04 | |
+0 -1
Dobrý deň, robím podobnú polievku. z tohto receptu http://topchudnutie.sk/recepty/jesenna-tekvicova-polievka/ keď použijem obyčajnu tekvicu bude to ok ?