Pridať recept

Domáca zakysanka

1
porcia
1
minúta
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
mlieko
1 ks
kôrka z chleba

postup

1.
Mlieko ohrejeme na teplotu približne 30°C a to preto aby nám začalo rýchlejšie sa maniť na zakysanku, nieje to však podmienka...Do vlažného mlieka vložíme kôrku z chleba a odložíme na teplé miesto na 12-24 hodín.
Domáca zakysanka
Domáca zakysanka
Zdroj: diabambulka
 
2.
Následne vyberieme kôrku a zakysanka je hotová :-) aké jednoduché, rýchle a v obchode koľko necháme za troška zakysnaky:-)
Domáca zakysanka
Domáca zakysanka
Zdroj: diabambulka
3.
Hotovo :-) v mojom prípade idem teraz robiť syr, ale výborná je na prípravu koláčov, alebo len tak ku vareným zemiakom...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať