Domáca zakysanka
1
porcia
1
minúta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
šálka
mlieko
1
ks
kôrka z chleba
postup
1.
Mlieko ohrejeme na teplotu približne 30°C a to preto aby nám začalo rýchlejšie sa maniť na zakysanku, nieje to však podmienka...Do vlažného mlieka vložíme kôrku z chleba a odložíme na teplé miesto na 12-24 hodín.
2.
Následne vyberieme kôrku a zakysanka je hotová :-) aké jednoduché, rýchle a v obchode koľko necháme za troška zakysnaky:-)
3.
Hotovo :-) v mojom prípade idem teraz robiť syr, ale výborná je na prípravu koláčov, alebo len tak ku vareným zemiakom...
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.