Pridať recept

Gaštanová roláda s banánom

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
cukor
4 PL
hladkej alebo polohrubej múky
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
250 g
gaštanové pyré
200 g
maslo
1 ks
vanilkový cukor
0,05 ml
orechového likéru
2 PL
kakaový prášok
2 ks
banán

postup

1.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme žĺtky, cukor a múku s práškom do pečiva. Premiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 °C 10minút. Po upečené ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladiť. Vychladenú roztočíme a odstránime papier na pečenie. Naplníme plkou a vložíme očistené banány. Zrolujeme a vložíme ešte chladiť. Pocukrujeme a podávame, prípadne s kopčekom šľahačky, alebo zmrzliny :-)
 
2.
Plnka : Maslo vyšľaháme do peny, pridáme gaštanové pyré, vanilkový cukor, premiešame a na záver vmiešame kakaový prášok spolu s likérom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať