FOTORECEPT: Vyprážaný karfiol na pekáči
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
3
ks
vajce
1
štipka
soľ
5
PL
hladká múka
10
PL
strúhanka
4
PL
rastlinný olej
postup
1.
Karfiol rozdelíme na ružičky, dáme do sytka, umyjeme a necháme obsušiť.
2.
Zatiaľ si pripravíme cestíčko - do vymiešaných vajíčok pridáme hladkú múku a soľ. Cestíčko nám nesmie tiecť, ale pomaly stekať z vidličky.
3.
Karfiol neobvárame a rovno s ním do cestíčka, potom do strúhanky.
4.
Plech si pokvapkáme olejom a obalené kúsky karfiolu ukladáme vedľa seba.
5.
Každý kúsok pokvapkáme olejom - nesmie nam olej tiecť a šup s nimi do predhriatej rúry - na cca 200st. na 2O min., potom ich otočíme a dopečieme cca 2O min. z druhej strany.
6.
Podávame so zemiačikmi, hranolkami, al. zemiakovou kašou
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.