Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Pudingovo-makové špagety

kucharka26
kucharka26
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
bezlepkové špagety
500 ml
sójové mlieko
1 ks
vanilkový puding
5 PL
mletý mak
1 KL
vanilkový extrakt
1/2 KL
tekutá stévia
50 g
sušené hrozienka
1/2 dl
rum
50 g
tekvicové semienka

postup

1.
Špagety nalámeme na tretiny a uvaríme podľa návodu v neosolenej vode. Po uvarení scedíme a prepláchneme studenou vodou.
2.
Polovicu mlieka dáme variť a v druhej polovici rozmiešame pudingový prášok. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme k nemu druhú polovicu mlieka s pudingom a miešame, pokým nebude puding hustý.
3.
Počas varenia pridáme k pudingu mak a sladidlo podľa chuti. Použila som ako štandardne stéviu, ale samozrejme je možné osladiť pokrm čímkoľvek, čo máme doma.
4.
K uvarenému pudingu pridáme hrozienka namočené v rume.
5.
Nakoniec zmiešame puding s uvarenými cestovinami a preložíme do obdĺžnikovej formy.
6.
Vrch posypeme tekvicovými semienkami, rukou ich jemne pritlačíme na špagety a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
7.
Veľmi dôležitá je posledná fáza, a to vychladnutie a zatuhnutie jedla. Špagetový koláč musí poriadne vychladnúť, aby puding zatuhol a pokrm sa dal zľahka vyklopiť z formy. Túto dobrotu som piekla v neskorých večerných hodinách a dalo mi veľa námahy sa premôcť, aby som ho o 23:00 hod. neochutnala :) Ale podarilo sa a na raňajky som si ho vychutnala dosýta.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...