Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingovo-makové špagety

kucharka26
kucharka26
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
bezlepkové špagety
500 ml
sójové mlieko
1 ks
vanilkový puding
5 PL
mletý mak
1 KL
vanilkový extrakt
1/2 KL
tekutá stévia
50 g
sušené hrozienka
1/2 dl
rum
50 g
tekvicové semienka

postup

1.
Špagety nalámeme na tretiny a uvaríme podľa návodu v neosolenej vode. Po uvarení scedíme a prepláchneme studenou vodou.
2.
Polovicu mlieka dáme variť a v druhej polovici rozmiešame pudingový prášok. Keď mlieko začne vrieť, prilejeme k nemu druhú polovicu mlieka s pudingom a miešame, pokým nebude puding hustý.
3.
Počas varenia pridáme k pudingu mak a sladidlo podľa chuti. Použila som ako štandardne stéviu, ale samozrejme je možné osladiť pokrm čímkoľvek, čo máme doma.
4.
K uvarenému pudingu pridáme hrozienka namočené v rume.
5.
Nakoniec zmiešame puding s uvarenými cestovinami a preložíme do obdĺžnikovej formy.
6.
Vrch posypeme tekvicovými semienkami, rukou ich jemne pritlačíme na špagety a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
7.
Veľmi dôležitá je posledná fáza, a to vychladnutie a zatuhnutie jedla. Špagetový koláč musí poriadne vychladnúť, aby puding zatuhol a pokrm sa dal zľahka vyklopiť z formy. Túto dobrotu som piekla v neskorých večerných hodinách a dalo mi veľa námahy sa premôcť, aby som ho o 23:00 hod. neochutnala :) Ale podarilo sa a na raňajky som si ho vychutnala dosýta.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...