FOTORECEPT: Jahodové mafinky
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
maslo
150
g
práškový cukor
2
ks
žĺtok
1
ks
vajce
220
g
polohrubá múka
2
PL
pudingový prášok jahodový
200
ml
mlieko
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
pena
2
ks
bielok
2
PL
kryštálový cukor
2
PL
jahodový džem
plnka
15
ks
jahody
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtka (bielka odložíme na penu) a celé vajíčko
3.
múku zmiešame s pudingovým práškom a kypriacim práškom
5.
do každého košíčka na muffinky dáme 1PL cesta, na to položíme jahodu, ktorej koniec obalíme v polohrubej múke, zalejeme cestom do 3/4, nevadí ak jahody trčia z cesta, pri pečení sa cesto dvihne a obalí jahodu, dáme piecť
6.
počas pečenia si v nádobe v hodnej nad paru vyšľaháme odložené bielka s cukrom na sneh, pridáme džem (v sezóne jahôd čerstvé jahodové pyré)
7.
presunieme nad paru a došľaháme do peny, necháme vychladnúť
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.