Čokoládová saláma s mandľami
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
čokoláda
200
g
sparené a ošúpané mandle
100
g
práškový cukor
3
ks
bielok
100
g
datle
100
g
pistácie
100
g
citronát
1
ks
pomaranč
1
ks
citrón
štipiek
škorica
trochu
práškový cukor
postup
1.
Do misky nastrúhame čokoládu, pridáme sparené pokrájané mandle, ďatle nakrájané nadrobno, nasekané pistácie a najemno nastrúhaný citrónát. Dochutíme citrónovou a pomarančovou kôrou. Premiešame a vložíme do kastróla. Pridáme práškový cukor a mleté mandle. Dôkladne premiešame, pridáme bielky a miešame na miernom ohni, kým zmes nie je hustá.
2.
Potom ju prenesieme na dosku poprášenú práškovým cukrom, premiesime rukami, vypracujeme na salámu. Obalíme ju v práškovom cukre, zabalíme do papiera na pečenie a uložíme na suché miesto. Už na druhý deň ju môžeme krájať nožom namočeným v horúcej vode.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.