Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lievance

Spydigy
Spydigy
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
mlieko
3 PL
práškový cukor
125 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 ČL
vanilkový extrakt
3 PL
roztopené maslo
3 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 ks
ostrúhanej citrónovej kôry z 1 citróna

postup

3.
pridáme vanilkový extrakt, kôru, cukor a znova dobre premiešame. (keď nemáte vanilkový extrakt môžeme ho nahradiť kľudne aj rumom)
4.
Maslo si rozpustíme buď v mikrovlnke alebo si ho dáme rozohriať na panvičku kde budeme robiť lievance. A keď je rozpustené tak ho pridáme k zmesi. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k zmesi a dobre vymiešame a necháme ( môžete aj nemusíte) tak cca 5-10min postáť.
5.
Ja mám takú panvičku s priemerom 16cm nemám takú tu 4 dierovú na lievance. A už si robím hrubé aké chcem. :))
6.
S tento dávky mi vidu tri lievance, Kedže som ich robila prvý krát urobila som dvojitú dávku lebo som si myslela, že 3 nebudú stačiť aj mne aj priateľovi. No mýlila som sa hhh :))
7.
Ako som ich vrstvila tak potierala som ich čučoriedkovým džemom. Dala navrch vyšľahanú šľahačku, čerstvé jahody, tekuté granko a citrónovu omáčku

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
g.michaela.g
25.6.2014 19:42 | |
+0 -0
Kolko muky tam ide prosim?
Spydigy
30.6.2014 22:11 | |
+2 -0
125g hladkej muky... nechapem preco mi to tam niekedy nejake suroviny neprida.. a neda sa to potom ani upravit...
cathy2131
29.12.2013 16:52 | |
+0 -0
Hmmm...to je porcia pre cenkovej deti?alebo pre skolsku druzinu-celu? :-O
keksinka6
29.12.2013 02:09 | |
+5 -5
Ahoj a ako si si pripravila citronovu omáčku? vyzera to skvele :P
Spydigy
6.1.2014 18:46 | |
+8 -2
cintornovu omacku kupujem v mark spencerovi
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...