Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Lievance

Spydigy
Spydigy
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
mlieko
3 PL
práškový cukor
125 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 ČL
vanilkový extrakt
3 PL
roztopené maslo
3 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 ks
ostrúhanej citrónovej kôry z 1 citróna

postup

3.
pridáme vanilkový extrakt, kôru, cukor a znova dobre premiešame. (keď nemáte vanilkový extrakt môžeme ho nahradiť kľudne aj rumom)
4.
Maslo si rozpustíme buď v mikrovlnke alebo si ho dáme rozohriať na panvičku kde budeme robiť lievance. A keď je rozpustené tak ho pridáme k zmesi. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k zmesi a dobre vymiešame a necháme ( môžete aj nemusíte) tak cca 5-10min postáť.
5.
Ja mám takú panvičku s priemerom 16cm nemám takú tu 4 dierovú na lievance. A už si robím hrubé aké chcem. :))
6.
S tento dávky mi vidu tri lievance, Kedže som ich robila prvý krát urobila som dvojitú dávku lebo som si myslela, že 3 nebudú stačiť aj mne aj priateľovi. No mýlila som sa hhh :))
7.
Ako som ich vrstvila tak potierala som ich čučoriedkovým džemom. Dala navrch vyšľahanú šľahačku, čerstvé jahody, tekuté granko a citrónovu omáčku

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
g.michaela.g
25.6.2014 19:42 | |
+0 -0
Kolko muky tam ide prosim?
Spydigy
30.6.2014 22:11 | |
+2 -0
125g hladkej muky... nechapem preco mi to tam niekedy nejake suroviny neprida.. a neda sa to potom ani upravit...
cathy2131
29.12.2013 16:52 | |
+0 -0
Hmmm...to je porcia pre cenkovej deti?alebo pre skolsku druzinu-celu? :-O
keksinka6
29.12.2013 02:09 | |
+5 -5
Ahoj a ako si si pripravila citronovu omáčku? vyzera to skvele :P
Spydigy
6.1.2014 18:46 | |
+8 -2
cintornovu omacku kupujem v mark spencerovi
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...