Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Koláč s makom a červenou repou

kucharka26
kucharka26
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
amarantová múka
1 ks
vajce
100 ml
sójové mlieko
1 PL
olivový olej
1 PL
pomarančová kôra
1/2 KL
stévia

Plnka

200 g
červená repa
40 g
mletý mak
1 KL
stévia
5 PL
sójové mlieko
2 PL
mletý mak na posypanie
slnečnicové semienko
olej na vymazanie formy

postup

1.
Červenú repu ošúpeme, nakrájame na menšie časti a vložíme do sekáčika, kde ju rozmixujeme na kašu.
2.
Mak s mliekom dáme variť, pridáme stéviu a necháme krátko prevrieť. Potom mak vypneme a pridáme k nemu červenú repu. Premiešame a necháme postáť, kým urobíme cesto.
3.
Do misky dáme múku, vajce, stéviu, pomarančovú kôru, mlieko a olivový olej.
4.
Rukami spracujeme tuhé cesto. Ak sa bude lepiť, pridáme ešte trochu oleja.
5.
Koláčovú formu vymažeme olejom a rukami na dno roztlačíme cesto.
6.
Na cesto dáme plnku, vrch posypeme mletým makom a posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 min.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
alegretto
23.1.2015 16:26 | |
+0 -0
Prave som kolac okostovala a ten moj je poriadne odporny. Uz davno som nic odpornejsie nejedla. Neviem, ci som ho zle urobila, alebo co, ale je neskutocne hnusny. Mozem sa spytat, aku steviu ste pouzivali? Ja mam kupene susene stevia listy, teda ziadna chemia ani nic podobne a mozno preto mi to chuti tak odporne.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...