Pridať recept

Slivkové oči

20
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
múka polohrubá
3 ks
žĺtok
2,5 dl
slnečnicový olej
3 balíčky
vanilínový cukor
1/2 liter
vlažné mlieko
1/2 KL
soľ
1/2 kocka
droždie
1 PL
mak
20 ks
slivky
250 g
jemný tvaroh

postup

1.
Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2,5 deci oleja, 2 vanilkových cukrov, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného), pridáme lyžicu nemletého maku. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, vykrojíme kolieska s priemerom 6-7 cm vysoké 0,5 cm, do stredu vydlabeme jamku a vložíme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom, na to položíme prekrojenú slivku obalenú vo vanilkovom cukre, kraje koláčikov potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte štvrť hodinku dokysnúť.
3.
Pečieme v rúre 10-15 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 36 slivkových očí. Za inšpiráciu ďakujem rennatte z www.DobruChut.sk
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
SLOVASKA
22.8.2015 14:32 | |
+4 -0
To do toho koláča nejde cukor ? Ja som ho už práve urobila, ale akosi mi tam chýba tá sladkosť. :( .
megalin
14.8.2015 21:05 | |
+3 -1
Toto urcite urobim len co slivky dozreju
ikzm1
14.8.2015 21:40 | |
+2 -1
Nám akurát dozrievajú, zajtra spravím pečený lekvár... :3