Pridať recept

Venčeky

20
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

140 g
múka polohrubá
1 dl
slnečnicový olej
1 štipka
soľ
1/4 liter
voda
4 ks
vajce
1 balíček
vanilínový cukor
1 PL
rum
125 g
maslo
1 balíček
puding bez varenia
2 dl
mlieko

postup

1.
Dáme zovrieť 1/4 litra vody, deci oleja a štipku soli, pomaly vsypeme 140 gramov polohrubej múky a miešame na horúcej platni 5-8 minút, až kým sa hmota prestane lepiť. Necháme to vychladnúť a do vlažného cesta jedno po druhom prišľaháme 4 vajcia, balíček vanilkového cukru, prípadne trochu rumu.
 
2.
Vlažné cesto dáme do zdobiaceho vrecka a na vymastenom plechu vytláčame venčeky, ktoré pečieme 25 minút pri 180 stupňoch.
3.
Po upečení venčeky ešte teplé rozrežeme a po vychladnutí plníme krémom z pudingu Olé bez varenia, do ktorého pridáme jedno malé roztopené maslo. Môžeme ich ešte poliať cukrárenskou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
erikamaja22
17.5.2015 20:21 | |
+2 -4
Ja RUM dávam do krému, nie do cesta.
ahoj155
1.4.2015 19:53 | |
+7 -0
super recept. Len dodam , predhrejte si trubu a prvych 10-15 min neotvarajte ,aby sa nesekli .
janicko0000408
6.12.2013 17:49 | |
+48 -7
urcite vyskusam, (y)
monkapb
17.4.2014 21:48 | |
+6 -47
ja isto nie.... (n)
Podobné články
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!