Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Zázvorový horúci nápoj

evauhlik
evauhlik
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

čerstvý zázvor
citrón
med
čaj

postup

1.
základom pre prípravu výborného, horúceho, liečivého nápoja je naloženie zázvoru do medu a nato potrebujeme zázvor, med a citróny... výborné sú chemicky neošetrené ale dajú sa použiť aj obyčajné
2.
zázvor očistíme a nakrájame na drobno, citrón dobre ošúpeme, odstránime aj tú bielu šupu a nakrájame... ak použijete chemicky neošetrený citrón môžete ho pokrájať aj zo šupou, stačí ho len dobre umyť pod horúcou vodou
3.
do vhodného pohára vrstvíme nakrájaný zázvor, citrón a zalejeme medom... med by mal byť 3 až 5cm pod okrajom pohára, pretože citrón aj zázvor pustia šťavu a objem sa tým zväčší
4.
pohár uzavrieme a dáme do chladničky odležať na pár dní, najlepší je tak po dvoch týždňoch ale ja naň chodím už na druhý deň
5.
takto pripravený zázvor vydrží v chladničke celú zimu, len musíte priebežne dopĺňať zázvor, citrón a med... ja dávam aj pomaranče
6.
na prípravu horúceho nápoja si pripravíme čaj, do šálky dáme 1-2 lyžičky zázvoru aj s citrónom a medom a zalejeme horúcim, nie vriacim, čajom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
21zdenka7
6.4.2014 01:09 | |
+8 -0
mám ho vyskúšaný.....odporúčam ako prevenciu pred chrípkou
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...