Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zázvorový horúci nápoj

evauhlik
evauhlik
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

čerstvý zázvor
citrón
med
čaj

postup

1.
základom pre prípravu výborného, horúceho, liečivého nápoja je naloženie zázvoru do medu a nato potrebujeme zázvor, med a citróny... výborné sú chemicky neošetrené ale dajú sa použiť aj obyčajné
2.
zázvor očistíme a nakrájame na drobno, citrón dobre ošúpeme, odstránime aj tú bielu šupu a nakrájame... ak použijete chemicky neošetrený citrón môžete ho pokrájať aj zo šupou, stačí ho len dobre umyť pod horúcou vodou
3.
do vhodného pohára vrstvíme nakrájaný zázvor, citrón a zalejeme medom... med by mal byť 3 až 5cm pod okrajom pohára, pretože citrón aj zázvor pustia šťavu a objem sa tým zväčší
4.
pohár uzavrieme a dáme do chladničky odležať na pár dní, najlepší je tak po dvoch týždňoch ale ja naň chodím už na druhý deň
5.
takto pripravený zázvor vydrží v chladničke celú zimu, len musíte priebežne dopĺňať zázvor, citrón a med... ja dávam aj pomaranče
6.
na prípravu horúceho nápoja si pripravíme čaj, do šálky dáme 1-2 lyžičky zázvoru aj s citrónom a medom a zalejeme horúcim, nie vriacim, čajom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
21zdenka7
6.4.2014 01:09 | |
+9 -0
mám ho vyskúšaný.....odporúčam ako prevenciu pred chrípkou
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...