Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mikulášikovia z lineckého cesta

adkas1
adkas1
42
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

450 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
250 g
maslo
1 ks
prášok do pečiva

okrem toho

1 ks
vaječný bielok
160 g
práškový cukor
2 PL
strúhaný kokos
trochu cervenej potravinarskej farby,zopar hrozienok na oci zbytok WI na gulky na ciapky a na nos nemusi byt, mozno urobit iba z cukrovej polevy dzem na zlepovanie

postup

1.
Vsetky suroviny rychlo spracujeme na cesto. Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame do chladnicky na 1 hodinu aby sa dobre zachladilo. Cesto rozvalkame a vykrajujeme rozne tvary. Na mikulasikov potrebujeme srdiecka. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C, velmi kratko cca 7min. Iba do doby, kym zacnu kraje mierne ruzoviet. Vychladnute srdiecka zlepime dzemom. Cukor preosejeme a pridame bielok. Dobre vymiesame. Neslahame! Asi 2 PL cukrovej polevy odoberieme a pridame cervenu potravinarsku farbu. Cukrovou polevou namalujeme licka ( pouzila som novy, skolsky stetec) a posypeme kokosom. Oci (hrozienka) prilepime kvapkou cukrovej polevy. Vrch ciapky namalujeme cervenou cukrovou polevou. Namalujeme nostek a bombulu na ciapke. Mozeme dorobit aj z white icingu, Fantazii pri zdobeni sa medze nekladu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...