Pridať recept

Kokosová a orechová griláž so salkom

ingrediencie

Kokosová griláž

1 ks
Salko
250 g
strúhaný kokos
250 g
maso alebo Hera
1 štipka
soľ
1 balíček
tortové oplátky
1 ks
tmavá čokoládová poleva

Orechová griláž

250 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
Salko
250 g
vlašské orechy
250 g
maslo alebo hera
1 balíček
tortové oplátky
ks
čokoládová poleva

postup

1.

Kokosová griláž : Roztopíme maslo, medzitým si salko zohrievame vo vodnom kúpeli, aby bolo teplé. Do roztopeného, ale nie horúceho masla pomaly vlejeme salko, pridáme kokos a dobre premiešame. 

 
2.

Hotovú zmes natirerame na oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje opäť môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve. Kokosová griláž je menej sladká ako orechová a troška horšie sa krája :-)

3.

Orechová griláž: Kryštálový a vanilkový cukor upálime na karamel. Salko zatiaľ zohrievame vo vode, aby bolo teplé (aby tam nebol príliš veľký teplotný rozdiel). 

4.

Do hotového karamelu prilievame Salko a miešame. 

5.

Zatiaľ si nasekáme vlašské orechy. Do polovychladnutého vmiešame tuk a orechy. 

6.

Zmes natrieme na oblátky a zaťažíme. Necháme stuhnúť do druhého dňa a nakrájame. Kraje môžeme, ale nemusíme máčať v čokoládovej poleve.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
3.4.2015 11:40 | |
+35 -6
Mám dotaz : robila som presne podľa receptu kokosovú griláž - len prosím radu s čím ste prilepili ten kokos o oplátku, aby to tam držalo?? Bola som veľmi sklamaná - oplátka sa oddeľovala .- nikdy viacej kokosová griláž. (n)
zuzulleta8
20.12.2016 13:20 | |
+5 -3
práve na to pozerám, lebo chcem robiť kokosovú griláž a prvé čo ma napadlo, že je tam priveľa kokosu... podľa mňa to určite nemalo byť 250g, potom by to snáď aj viacej lepilo...
dorisa
9.12.2013 20:50 | |
+41 -3
Blahoželám (y)
diabambulka
13.12.2013 21:15 | |
+9 -5
joj ďakujéééém a prajem pekné sviatky :-)