Pridať recept

Makové slimáčiky s pomarančom

ingrediencie

100 g
práškový cukor
180 g
maslo
270 g
hladká múka
1 ks
vajce
1/2 balíček
vanilkový cukor
60 g
vlašské orechy
80 g
nepomletý mak
90 g
med
1 ČL
nastrúhaná pomarančová kôra
trochu
mletá škorica

postup

1.
Cukor, vanilkový cukor s maslom ( 120 g ) vymiešame dopenista. Pridáme múku a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút odpočívať do chladničky.
 
2.
Plnka: Medzitým pomelieme orechy. V miske zmiešame orechy, mak, pomarančovú kôru, med a mletú škoricu spolu so zvyškom masla ( 60 g ). Vychladnuté cesto rozvaľkáme a natrieme orechovo-makovou plnkou. Zvinieme ako roládu, zabalíme do fólie a opäť vložíme do chladničky na 30 minút ( aby sa nám dobre krájali kolieska – slimáčiky ).
3.
Ostrým nožom krájame roládu na 0,5 cm tenké plátky a ukladáme na suchý plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 -13 minút pri teplote 180 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krehké rožky
Krehké rožteky, ktoré dokonale zapadnú medzi vianočné pečivo
Mini rožteky z orechového cesta sú absolútnou vianočnou klasikou. Ponúkame hneď tri fantastické recepty...
Vianočná drážďanská štóla
Drážďanská štóla: Tradičné vianočné pečivo s kúskami marcipánu
Ponúkame osvedčený recept na najznámejšiu zo všetkých štól.
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok...
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...