Pridať recept

Veselí mackovia

ingrediencie

400 g
múka hladká
100 g
práškový cukor
1 ks
Hera
1 ks
vajce
2 PL
kakaový prášok
1 kocka
biela čokoláda na ozdobu
1 kocka
tmavá čokoláda na ozdobu

postup

1.
Zo všetkých surovín (okrem kakaového prášku a čokolády) vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakaový prášok a dobre spracujeme. Vyvaľkáme biele cesto a vykrajujeme veľké kolieska. To bude hlavička macka. Preložíme na suchý plech. Tmavé cesto tiež rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska, ktoré budú ušká. Každé malé koliesko prekrojíme na polovicu a priložíme ku našej budúcej hlavičke. Vytvarujeme si aj tmavú pusinku a tú prilepíme troškou vody na našu hlavičku (malé koliesko, alebo guľôčku, ktorú roztlačíme). Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia. Potom ozdobíme čokoládovou polevou. Jednoducho si roztopíme jednu kocku čokolády v mikrovlnke a s ostrým špáradlom kreslíme očká a pusinku.
 
2.
A tu pridávam ešte jednu fotku s inou inšpiráciou na Vianočný stôl :-)
Veselí mackovia
Veselí mackovia
Zdroj: diabambulka
3.
Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať