Veselí mackovia
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
múka hladká
100
g
práškový cukor
1
ks
Hera
1
ks
vajce
2
PL
kakaový prášok
1
kocka
biela čokoláda na ozdobu
1
kocka
tmavá čokoláda na ozdobu
postup
1.
Zo všetkých surovín (okrem kakaového prášku a čokolády) vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakaový prášok a dobre spracujeme. Vyvaľkáme biele cesto a vykrajujeme veľké kolieska. To bude hlavička macka. Preložíme na suchý plech. Tmavé cesto tiež rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska, ktoré budú ušká. Každé malé koliesko prekrojíme na polovicu a priložíme ku našej budúcej hlavičke. Vytvarujeme si aj tmavú pusinku a tú prilepíme troškou vody na našu hlavičku (malé koliesko, alebo guľôčku, ktorú roztlačíme). Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia. Potom ozdobíme čokoládovou polevou. Jednoducho si roztopíme jednu kocku čokolády v mikrovlnke a s ostrým špáradlom kreslíme očká a pusinku.
2.
A tu pridávam ešte jednu fotku s inou inšpiráciou na Vianočný stôl :-)
3.
Dobrú chuť :-)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.