Pridať recept

Francúzska cibuľová polievka

ingrediencie

4 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
2 PL
olej
2 PL
maslo
3 PL
ementál
2 kocky
zeleninový bujón
trochu
mleté čierne korenie
4 ks
chlieb

postup

1.
Bujón rozpustíme v 1,5 litra viracej vody. Cibuľu nakrájame na kolieska, opražíme na rozpálenom oleji a poprášime múkou.
 
2.
Potom prilejeme menšie množstvo už studeného vývaru. Opraženú cibuľu zalejeme zvyšným vývarom, dochutíme korením a necháme prejsť varom.
3.
Chlieb nakrájame na plátky a opražíme na rozpálenom masle. Do ohňovzdorných misiek dáme chlieb, zalejeme ho polievkou, posypeme syrom a zapečieme v rozohriatej rúre. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať