Francúzska cibuľová polievka
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
cibuľa
2
PL
hladká múka
2
PL
olej
2
PL
maslo
3
PL
ementál
2
kocky
zeleninový bujón
trochu
mleté čierne korenie
4
ks
chlieb
postup
1.
Bujón rozpustíme v 1,5 litra viracej vody. Cibuľu nakrájame na kolieska, opražíme na rozpálenom oleji a poprášime múkou.
2.
Potom prilejeme menšie množstvo už studeného vývaru. Opraženú cibuľu zalejeme zvyšným vývarom, dochutíme korením a necháme prejsť varom.
3.
Chlieb nakrájame na plátky a opražíme na rozpálenom masle. Do ohňovzdorných misiek dáme chlieb, zalejeme ho polievkou, posypeme syrom a zapečieme v rozohriatej rúre. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.