Obrátený ananásový koláč
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
cukor
100
g
maslo
2
ks
vajce
6
ks
ananásový kompót
11
ks
čerešňe kondenzované
100
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok
1/4
KL
sóda bikarbóna
100
g
kryštálový cukor
postup
1.
Maslo necháme zmäknúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Trochou masla ( nie zmäknutého ) vymastíme formu na tortu ( asi 20 cm na 24 cm ). Dvomi lyžicami cukru posypeme vymastené dno. Do kruhu potom poukladáme kolieska ananásu ( podľa fotky ) a do stredu každého kolieska ananásu vložíme jednu kondenzovanú čerešňu. Čerešne uložíme aj do medzier medzi kolieska ananásov.
2.
Do misy alebo do kuchynského robota vysypeme múku, prášok do pečiva, maslo, sódu bikarbónu, vajcia, kryštálový cukor a vymiešame hladké cesto. Do cesta pridáme asi tri lyžice ananásovej šťavy. Pripravené cesto vylejeme na ananásové kolieska. V rozohriatej rúre pečieme asi 30 minút. Napokon uvoľníme pomocou lopatky okraje, tanier položíme na formu a prudkým pohybom obrátime formu, z ktorej sa uvoľní koláč.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.