Pridať recept

Celozrnný chlieb zo šľahaného cesta

ingrediencie

25 g
kvasnice
2 ČL
hnedý cukor
450 ml
teplá voda
750 g
hladká celozrnná múka
1 ČL
soľ
1 PL
slnečnicový olej

postup

1.
Kvasnice s cukrom vymiešame a prilejeme teplú vodu. Primiešame do polovice múky a vypracujeme cesto. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 30 minút stáť. Pridáme zvyšok múky, soľ a olej. Cesto vypracujeme a vymiesime.
 
2.
Preložíme do čistej misky, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 45-60 minút kysnúť.
3.
Znovu vymiesime a vyformujeme do jedného alebo dvoch bochníkov. Vložíme do vymastenej formy. Prikryjeme a necháme 20-30 minút kysnúť, až sa dobre zdvihne. Pečieme 25-35 minút v predhriatej rúre pri 220°C. Ochladíme na odkladacej mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...