Pridať recept

Anglické skladané buchty

ingrediencie

50 g
ríbezle
150 ml
jablková šťava
1 ČL
pomarančová kôra
15 g
kvasnice
65 ml
teplé mlieko
25 g
maslo
1 ks
vajce
70 g
hnedý cukor
300 g
hladká celozrnná múka
štipiek
soľ

POleva

trochu
vyšľahané vajce

postup

1.
Ríbezle s pomarančovou kôrou dusíme 20 minút v jablkovej šťave, necháme trochu vychladiť. Kvasnice zmiešame s teplým mliekom.
 
2.
Rozpustíme polovicu masla. Primiešame kvasnicovú zmes s vajcom a 25 g cukru. Pridáme 75 g múky a šľaháme. Necháme stáť asi 15 minút na teplom mieste, aby cesto vykyslo.
3.
Primiešame zvyšnú múku, soľ a šľaháme. Vypracujeme cesto. Preložíme do vymastenej misy, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Vyvaľkáme veľký obdĺžník, natrieme zvyšným maslom. Ríbezle scedíme, zmiešame so zvyšným cukrom a nasypeme na cesto.
4.
Cesto zvinieme dlhšou stranou a nakrájame na 4 cm rezy. Poukladáme na vymastený plech. Prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Potrieme vyšľahaným vajcom. Pečieme 15-20 minút v predhriatej rúre pri 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Škoricové osie hniezda
Takto vám už plnka nikdy nevytečie! Dva tajné TRIKY a recept od skúsenej pekárky na najlepšie škoricové hniezda, bohatá plnka a mäkké ako vatička aj na druhý deň!
Krásne mäkké, voňavé a plné škoricovej náplne. Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ich nebudete robiť...