Jablkový koláč
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
jablko
trochu
citrónová šťava
160
g
maslo
125
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
štipiek
soľ
1
ČL
citrónová kôra
3
ks
vajce
250
g
polohrubá múka
2
ČL
kypriaci prášok
2
PL
mlieko
trochu
tuk na vymastenie
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Jablká olúpeme, rozštvrtíme, odstránime časti jadier a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvici rozpustíme 3 lyžice masla a plátky jabĺk na ňom do zlatista opečieme. Vyberieme ich a necháme vychladnúť.
2.
V miske rozšľaháme zvyšok masla. Postupne pridávame cukor, vanilkový cukor, soľ a citrónovú kôru. Po jednom pridáme vajcia a dobre ich zašľaháme.
3.
Rúru predohrejeme na 200°C. Múku zmiešame s kypriacim práškom a mliekom a vmiešame do vajec, až získame tuhé cesto. Koláčovú formu vymažeme tukom, do nej nalejeme cesto. Plátky jabĺk kladieme na povrch tak, aby sa čiastočne prekrývali. V rúre pečieme 40-50 minút. Po upečení koláč poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.