Pridať recept

Šampiňóny s nivou

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
100 g
prerastená slanina
150 g
Niva

postup

1.
Šampióny očistíme, oddelíme nožičku od klobúčika ešte troška ho vydlabeme malou čajovou lyžičkou, tak aby nám zostali krásne klobúčiky na plnenie a zapekanie.
 
2.
Nakrájame cibuľu, slaninku na kocky a dáme smažiť na panvičku. Potom pridáme nakrájané nožičky zo šampiónov a ešte chvíľku podusíme. Necháme vychladnúť a zatiaľ si postrúhame nivu na jemno.
3.
Do vychladnutej zmesy zamiešame postrúhanú nivu a touto zmesou plníme nachystané klobúčiky šampiónov. Poukladáme na suchý plech a dáme zapiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...