Pridať recept

Kapustníky

20
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
3 ks
vajce
2 dl
olej
4 dl
mlieko
1/2 KL
soľ
1/2 kocka
droždie
2 ks
červená cibuľa
1/2 kg
kapusta kvasená
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
vegeta

postup

1.

Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 4 deci vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného). Ak je príliš husté, pridáme mlieko.

 
2.

Cesto odložíme vykysnúť na hodinku do tepla a medzitým si pripravíme plnku - na oleji osmažíme červenú cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu (môže byť aj čerstvá), čierne korenie, lyžičku vegety a dusíme pol hodinu.

3.

Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať