Pridať recept

Čili čalamáda

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
malá šalátová uhorka
2 ks
uhorka šalátová
1/2 kg
mladá mrkva
1 ks
kapusta červená hlávková
1/2 kg
červená cibuľa
1/2 kg
červená paprika
14 ks
chilli paprička
2 dl
ocot
2 PL
vegeta
2 PL
cukor
1 balíček
Zelko

postup

1.
0,5 kg uhoriek nakladačiek a 2 šalátové uhorky nastrúhame na kolieska, 0,5 kg mrkvy nastrúhame na jemnom strúhadle, 1 hlávku červenej kapusty, 0,5 kg červenej cibule, pol kila červenej papriky a 10 fialových čili papričiek bez zrniek nakrájame na drobné slížiky.
 
2.
Všetko dobre premiešame, natlačíme do 6 litrovej nádoby alebo hrnca a cez sitko zalejeme vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 3-4 čili papričiek, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu.
3.
Nádobu uzatvoríme a odložíme na tmavé miesto. Na druhý deň čalamádu natlačíme do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoríme viečkami a sterilizujeme 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre necháme vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyjde šesť 7-decových pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...
Tradičný marhuľový džem
Letná súťaž s Dr.Oetker: Poklady zo špajze
Leto, obdobie hojnosti. A príprav na zimu. Jar a leto sú šťastné mesiace pre každého, kto fandí zdravému...
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Zaváranie
2 triky, ktoré vám uľahčia zaváraciu sezónu
Na zaváranie nepotrebujete mať skúsenosti. Ale dobré rady a drobné vylepšenia sú vždy kľúčom k úspechu.
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.