Pridať recept

Jahňacie kotlety na rímsky spôsob

ingrediencie

12 ks
jahňacia kotleta
4 strúčiky
cesnaku
1 dl
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 KL
rozdrvený majorán
1 KL
rozdrvený tymián
1 PL
worchesterská omáčka

postup

1.
Kotlety marinujeme: Cesnak očistíme, pretlačíme a zmiešame s olejom. So zmesou potrieme mäso. Kotlety poukladáme za sebou do misy a posypeme rozdrvenými bylinkami, čiernym korením, zakryjeme a odložíme na dve hodiny do chladu.
 
2.
Nachystáme si gril a kotlety po dvoch hodinách chladenia u grilujeme. Mäso pečieme dočervena.
3.
Náš tip: Mäso je najlepšie, keď je opečené nad pahrebou. Je možné ho podávať pokvapkané worcesterskou omáčkou s u grilovanou zeleninou, alebo čerstvým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať