Pridať recept

Boršč s cesnakom

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso
1/2 balíček
mrazená polievková zelenina
1/4 ks
kapusta
4 ks
zemiaky
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
červená repa
1/2 pohár
sterilizovaná repa
1 hrnček
kyslá smotana
1 PL
ocot
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
2 litre
voda
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso vložíme do tlakového hrnca, zalejeme 1 litrom vody, pridáme cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie, uzavrieme a varíme asi 40 minút až hodinu. Potom odstavíme z ohňa a necháme klesnúť tlak.
 
2.
Očistíme zemiaky a nakrájame ich, zeleninu prepláchneme a kapustu nakrájame na rezančeky.
3.
Červenú repu uvaríme zvlášť, olúpeme ju a nakrájame na prúžky.
4.
Zemiaky uvaríme v menšom množstve osolenej vody domäkka a mrazenú zeleninu povaríme asi 5 minút.
5.
Uvarené mäso vyberieme, necháme odkvapkať a nakrájame na kocky.
6.
K varenej zelenine vlejeme varené zemiaky, vývar z mäsa aj s cibuľou, nakrájané mäso, repu a všetko spolu necháme prejsť varom.
7.
Dochutíme soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a octom a podávame s lyžicou kyslej smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať