Pridať recept

Flan

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
cukor
1 konzerva
Salko
1 konzerva
kondenzované mlieko bez cukru
3 ks
vajce
2 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Najskôr predhrejeme rúru na 170 stupňov. Popri tom dáme zohriať plnú kanvicu vody. Do ohňovzdornej formy nasypeme cukor a položíme na mierny oheň. Za občasného miešania zohrievame až dovtedy, kým sa cukor nezmení na sirup. Nádobu zložíme z ohňa až tesne pred tým, ako sa cukor zafarbí na javorovú farbu. Položíme ju na studený povrch a necháme trochu ochladiť. Medzi tým ako sa nádoba chladí rozvírime tekutý karamel tak, aby sa dostal aj na okreje formy.
 
2.
Obe kondenzované mlieka vylejeme do misy, potom k ním všľaháme vajcia a vanilkový extrakt. Do karamelovej formy vylejeme zmes a položíme do hlbokého pechu, do ktorého pridáme vriacu vodu asi do výšky 2,5 cm.
3.
Necháme upiecť až kým hmota nezhustne. Napokon nádobu vyberieme z vodného kúpeľa a necháme ju vychladnúť. Pripravená chlad vložíme najlepšie na celú noc do chladničky. Servírujeme tak, že flan vyklopíme na tanier, aby sirup nevytiekol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať