Fotorecept: Tvarohové slimáčiky
35
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
tvaroh
160
g
tuk na pečenie
150
g
kryštálový cukor
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
250
g
múka polohrubá
1
ks
prášok do pečiva
100
g
mandle mleté
50
g
hrozienka
1
PL
citrónový likér Limoncello
2
PL
rum
125
g
cukor práškový
postup
2.
Pomleté mandle premiešame so 100g cukru, hrozienkami a citrónovým likérom. Plnka je hotová.
3.
Zo 100g masla, 50g cukru, štipky soli, vajca a tvarohu vymiešame krém do peny.
4.
Pridáme múku a prášok do pečiva. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto. Necháme odpočinúť.
5.
Potom rozvaľkáme na rozmery veľkého plechu, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme zmes z mandlí.. Od dlhšej strany zrolujeme. Zabalenú rolku v papieri na pečenie necháme v chladničke vychladnúť.
6.
Potom rolku nakájame na kúsky cca 1 cm široké a necháme na vymazanom a posypanom plechu upiecť do bledohneda, v strede rúry.
7.
Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame rum a cukor(150g) s troškou vody.
8.
Touto polevou potierame upečené slimáčiky hneď po vybratí z rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.