Pridať recept

FOTORECEPT: Domáce bochníčky

9
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

540 g
hladká múka
400 ml
studená voda
1 PL
med
1,5 KL
soľ
10 g
droždie

postup

1.
Vo vode rozpustíme med a kvasnice, pridáme múku,soľ a dobre vymiesime
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
 
2.
Zakryjeme fóliou
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
3.
a dáme do ladničky aspoň na 10 hodín
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
4.
Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 9 kúskov, je trochu redšie tak treba dobre pomúčiť dosku.
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
5.
Plech si dáme vyhriať do rúry a na papier na pečenie si pripravíme bochníčky / papier trochu pomúčime ale len pod bochníčky lebo ostatná mimo by zčernela/
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
6.
Plech asi po 10 min. vyberieme a opatrne dáme pripraný papier aj s pečivom naň. Pečieme pri 220 st. asi 15 -20 min.
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
7.
Ešte teplé potrieme z obidvoch strán vodou, ak ich chceme slané pridáme do vody lyžičku soli.
Fotorecept: Domáce bochníčky
Fotorecept: Domáce bochníčky
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...