Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vianočný ovocný strom

kucharka26
kucharka26
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
jablko
1 ks
mrkva
1 ks
pomaranč
2 ks
kiwi
50 g
čierne olivy
1 ks
červená repa
červené hrozno
biele hrozno
listy medovky lekárskej

postup

1.
Podľa toho, aký vysoký chceme mať stromček, si vyberieme mrkvu. Potom ju ošúpeme a jeden koniec zrežeme.
2.
Spodnú časť jablka taktiež zrežeme, aby nám na tanieri dobre stálo. Potom do neho vyrežeme dieru o trochu väčšiu, ako je obvod spodnej časti mrkvy.
3.
Do jablka a mrkvy napicháme páradlá smerom nahor. Podľa potreby môžeme páradlá dopichovať priebežne, aby bolo ovocie tesne vedľa seba a zakrylo jablko i mrkvu. Potom už len napichujeme ovocie rovnomerne na páradlá. Červenú repu uvaríme do mäkka a nakrájame na malé kocky. Inak je možné použiť ľubovoľné čerstvé ovocie. Hviezdičku vykrojíme z jablka, ktorú obalíme v trstinovom cukre (aby nám nezčernelo).
4.
Hotový strom pripravujeme cca 1-2 hod. pred konzumáciou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...