FOTORECEPT: Orechovo-marhuľový koláč s hrozienkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
Hera
100
g
med
5
ks
vajce
400
g
špaldová múka
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
carob
2
hrste
hrozienka
150
ml
šľahačková smotana
1
kg
marhuľa
orechy
postup
1.
Heru s maslom vyšaháme do peny. Potom pridáme vajcia a ďalej šľaháme.
2.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3.
Na záver pridáme 150ml šľahačkovej smotany a premiešame.
4.
Cesto rozdelíme na 2 polovice. Do jednej primiešame 2 PL carobu a do druhej 2 hrste hrozienok.
5.
Plech vystelieme papierom na pečenia a najprv rozotrieme biele cesto. Poukladáme polovicu marhúľ.
6.
Na to natrieme tmavé cesto a poukladáme druhú polovicu marhúľ.
7.
Na záver cesto posypeme pomletými orechami. Pečieme pri 200 stupňoch 30-35 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.