Medové rezy orechové
30
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
PL
med
200
g
hrubá múka
100
g
práškový cukor
120
g
mleté vlašské orechy
6
ks
vajce
2
PL
rum
3
PL
horúca voda
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
plnka
4
ks
vajce
4
PL
krupicový cukor
250
g
maslo
tmavá čokoládová poleva
postup
1.
Med zalejeme vodou, aby sa rozpustil. Pridáme žltky, cukor, rum a vyšľaháme. Do vyšľahaného pridáme sneh z bielku a múku s kypriacim práškom. Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Upečieme v miernej rúre.
2.
Medzi tým si vyšľaháme plnku nad parou, tak že si rozbijeme vajcia, pridáme cukor a dobré vyšľaháme v miske, vhodnej na paru. Medzi tým si postavíme vodu zovrieť, keď vrie, tak položíme misku na paru a šľaháme až kým nám vajcia nezhustnú. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladiť. Maslo si vyšľaháme a pridáme vychladené vajcia a poriadne zašľaháme.
3.
Po vychladení z piškóty stiahneme papier, rozrežeme na poly a naplníme a troška si necháme na vrch. Zakryjeme a necháme stuhnúť. Potom polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda zatuhne, tak pokrajame na trojuholníky. Každý trojuholník ozdobíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.