Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Žĺtkové rezy

diabambulka
diabambulka
48
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
práškový cukor
250 g
Hera
160 g
hladká múka
250 g
mleté vlašské orechy
5 ks
bielok
5 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor

postup

1.
Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Heru ( 250 g ) vymiešame s prášk. cukrom ( 250 g ), pridáme mleté orechy ( 250 g ) a múku ( 160 g ). Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko dobre spolu premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
2.
Žltková poleva : 5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru. Zatiaľ kým sa koláčik pečie si vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na žĺtkovú polevu. Polevu rozotrieme ešte ne horúci koláč a necháme stuhnúť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aisa281983
2.4.2015 12:22 | |
+13 -1
chýba kypriaci prášok !
Lele272
20.12.2013 20:18 | |
+1 -2
Vyzerajú fantasticky. Ja ich robievam tiež, ale neviem ich pokrájať, vždy sa mi na vrchu popraskajú. Ako ich prosím Vás krájate?
sladka.malina
21.12.2013 16:18 | |
+1 -2
nahrej si väčši ostrý nôž v horucej vode, potom ho vytiahni z vody, utri do sucha a takym horucim pekne zakusok rozkroj...ja to tak robievam
diabambulka
17.1.2014 13:39 | |
+1 -2
krájam ich čerstvo naostreným nožom :-) vtedy to ide ako po masle (y)
Lele272
20.12.2013 20:16 | |
+6 -2
Vyzeraju fantasticky, ja ich robievam tiež, ale vôbec ich neviem krajat, vždy sa mi na vrchu popraskaju. Ako ich prosim Vás krájate?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...