Pridať recept

FOTORECEPT: Mrkvovo-cibuľové pšeno

2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
kurkuma
1 KL
soľ
1/3 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
tymian
1 PL
olivový olej
majonéza na ozdobu

postup

Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
 
1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na 1 PL olivového oleja.
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
 
2.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na tenké kolieska.
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
3.
K osmaženej cibuli pridáme mrkvu, premiešame a pridáme pšeno. Pšeno si predtým 2x premyjeme horúcou vodou.
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
4.
Ochutíme kurkumou, soľou, čiernym mletým korením a tymiánom. Všetko nakoniec zalejeme litrom vody, zmiernime teplotu, prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť 10 min.
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
5.
Keď sa všetka voda odparí, rizoto je uvarené. Počas varenia pravidelne pšeno miešame, aby sa nám nepripálilo.
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
6.
Pred podávaním ozdobíme kôpkami tatárskej omáčky alebo majonézy.
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie,
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie, zdravé srdce a chutí výborne
Je lacná, dostupná a veľmi chutná. Spoznajte všetky výhody tejto úžasne plodiny a vyskúšajte skvelé recepty!