Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvovo-cibuľové pšeno

kucharka26
kucharka26
2
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
1 liter
voda
1 ks
cibuľa
5 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnak
1 KL
kurkuma
1 KL
soľ
1/3 KL
čierne mleté korenie
1/2 KL
tymian
1 PL
olivový olej
majonéza na ozdobu

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na 1 PL olivového oleja.
3.
K osmaženej cibuli pridáme mrkvu, premiešame a pridáme pšeno. Pšeno si predtým 2x premyjeme horúcou vodou.
4.
Ochutíme kurkumou, soľou, čiernym mletým korením a tymiánom. Všetko nakoniec zalejeme litrom vody, zmiernime teplotu, prikryjeme panvicu pokrievkou a necháme variť 10 min.
5.
Keď sa všetka voda odparí, rizoto je uvarené. Počas varenia pravidelne pšeno miešame, aby sa nám nepripálilo.
6.
Pred podávaním ozdobíme kôpkami tatárskej omáčky alebo majonézy.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...
vianocne prestieranie
Video: 5 spôsobov skladania obrúskov na sviatočný stôl
Video: 5 spôsobov skladania obrúskov na sviatočný stôl
Vymeňte nudné obrúsky na stole za majstrovské diela, ktorými očaríte nielen rodinu, ale i vašich sviatočných hostí.
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.