Pridať recept

Vianočné rezy

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
práškový cukor
2 PL
strúhanky
3 PL
mletých orechov
2 PL
kakao
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
vlažná voda alebo mlieko
2 PL
hladká múka
80 g
práškový cukor
140 g
mleté vlašské orechy
50 g
maslo
100 ml
mlieko
350 ml
voda
6 PL
kryštálový cukor
1 PL
červenej marmelády
1 ks
citrónová šťava
200 ml
rum
300 g
okrúhle piškóty
1 ks
tmavá čokoládová poleva

postup

1.
CESTO : 6 ks čerstvé vajcia, 6 PL práškového cukru, 1 ks cukor vanilkový, 2 PL vlažnej vody, 2 PL kakaa, 3 PL mletých vlašských orechov, 2 PL strúhanky,2 PL hladkej múky POSTUP : Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Počas šľahania postupne pridáme vlažnú vodu, orechy, kakao, strúhanku, múku a na záver tuhý sneh zo 6 bielkov. Rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý koláč na plechu potrieme orechovou plnkou, rozkrojíme po šírke na polovicu. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová plnka bola uložená na punčovej plnke. Prikryjeme papierom, zaťažíme doskou a závažím. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
 
2.
ORECHOVÁ PLNKA : 140 g mletých vlašských orechov, 80 g práškového cukru, 50 g masla, 100 ml mlieka POSTUP : Orechy, cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom, necháme vychladnúť.
3.
PUNČOVÁ PLNKA : 350 ml vody, 6 PL kryštálového cukru, 1 PL červenej ovocnej marmelády, citrónová šťava z 1 citróna, 200 ml rumu/umu, 300 g okrúhle piškóty POSTUP : Vodu, citrónovú šťavu, kryštálový cukor a marmeládu uvaríme. Do vychladnutej zmesi vlejeme 200 ml rumu a premiešame. Piškóty postrúhame a zamiešame do pripraveného punču. Všetko spolu premiešame.
4.
Dobrú chuř :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať