Pridať recept

Medové duo rezy s karamelovou plnkou a medovými omrvinkami

Medové duo rezy s karamelovou plnkou a medovými omrvinkami
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

120 g
práškový cukor
1 ks
vajce
50 g
masla alebo Hery
2 PL
med
2 ČL
mletá škorica
6 PL
mlieko
450 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
2 PL
kakaový prášok

postup

1.
CESTO : V miske nad parou rozpustíme med, maslo, mletú škoricu, mlieko, cukor a vajce. Na pracovnú dosku dáme 2/3 múky (zvyšok si ponecháme stranou na dopracovanie tuhosti cesta), pridáme rozpustenú zmes a poriadne premiešame. (Zvyšnú múku zapracujeme do cesta tak, aby bolo hladké a nelepilo sa). Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej zapracujeme kakaový prášok. Necháme 30 minút odležať. Každý bochníček rozdelíme na 2 diely, z ktorých vyvaľkáme veľmi slabé placky (1-2 mm) na veľkosť plechu. Plech otočíme dnom nahor (plocha na cesto je spodné dno plechu), povrch potrieme maslom a posypeme múkou, alebo pečieme na papieri na pečenie. Pomocou váľku prenesieme plát cesta na plech (prečnievajúce okraje zrežeme a upečieme. Každý plát pečieme pri teplote cca 200°C po dobu 3-4 minúty. Po upečení každý plát ihneď pomocou tortového noža stiahneme ( ak sme nepoužili papier na pečenie ) uložíme na mriežku a necháme vychladnúť. (Pláty sú úplne tvrdé a postupne zmäknú).
 
2.
KARAMELOVÁ PLNKA: 1 ks Salka, 1 ks masla POSTUP : Salko varíme ponorené vo vode 2 hodiny a potom necháme vychladnúť. Po vychladnutí otvoríme a zmiešame s vyšľahaným maslom ( môžeme použiť aj Heru a Salko sa dá kúpiť už hotové karamelové a tým máme ušetrené 2 hodinky varenia  Dôležité je mať rovnakú teplotu masla a rovnakú teplotu karamelového Salka inak sa nám krém môže zraziť. Upečené medové pláty natierame karamelovou plnkou a striedame medovo-škoricový plát, krém, medovo-kakaový plát, krém. Na záver natrieme aj posledný plát tenkou vrstvou krému a posypeme medovými omrvinkami.
3.
Medové omrvinky si pripravíme tak že odrezky medových plátov, čo sme si zrezali a upiekli jednoducho rozmixujeme v mixéry na prípravu majonézy. TIP: Medové omrvinky môžeme vylepšiť tak že pridáme troška orieškov a rozmixujeme spolu s medovými odrezkami...
4.
Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.12.2013 15:07 | |
+1 -2
tři čuníci jDOU... :)
dorisa
17.12.2013 12:38 | |
+1 -0
čo znamená to DOU v nadpise??
diabambulka
18.12.2013 13:50 | |
+6 -1
joj vidíš to malo byť duo, ponáhľala som sa a teraz sa smejem aký názov, vôbec som si to nevšimla, len netuším ako to môžem opraviť :-)
dorisa
18.12.2013 14:40 | |
+4 -1
to sa aj mne stava, to nič:)pekný deň a veselé Vianoce.
dorisa
18.12.2013 14:40 | |
+0 -0
napis adminom:)
Anonymný nick
21.12.2013 18:49 | |
+3 -3
No predsa DUO- dvojfarebné, ale autorka Nemala čas po sebe čítať! 3:)
Podobné články
Fantastické medové rezy
Fantastické medové rezy: Krásne krémové a cesto mäkké ako perinka, jednoduchý videorecept
Úžasne mäkké medové rezy s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou čokolády.
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Milovníci medových rezov pozor! Odteraz ich nakrájate ako skutočný profesionál. Postupujte podľa návodu...
Sviatočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás
Vianočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás na Vianoce nesmú chýbať
Výborné a krásne sladké domáce medové zákusky, koláče aj dezerty v najobľúbenejších receptoch. Medové...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...