Huspenina z bravčového kolena
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bravčové koleno
1
ks
bravčový jazyk
1
ks
bravčová nožička
trochu
vývar
1/2
ks
zeler
1
ks
mrkva
1
ks
petržlenová vňať
1/2
ks
cibuľa
hrstí
sušené huby
trochu
celé čierne korenie
1
ks
borievka
1
ks
bobkový list
trochu
tymian
3
PL
ocot
2
PL
cukor
postup
1.
Očistené koleno, nožičku a jazyk vložíme do studenej vody a varíme skoro do mäkka. Pridáme všetku zeleninu, huby aj korenie, prilejeme vývar a znovu asi 20 minút varíme.
2.
Mäso vyberieme, polievku precedíme a necháme vychladnúť. Lyžicou zoberieme všetok tuk. Znovu polievku uvedieme do varu, ochutíme octom a cukrom a vložíme mäso pokrájané na kocky. Pridáme kocky uvarenej mrkvy. Necháme krátko povariť, potom nalejeme do misy a dáme do chladu.
3.
Stuhnutú huspeninu krájame na silnejšie plátky a podávame s nadrobno nasekanou cibuľkou, s octom a chlebom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.