Pridať recept

Huspenina z bravčového kolena

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
1 ks
bravčový jazyk
1 ks
bravčová nožička
trochu
vývar
1/2 ks
zeler
1 ks
mrkva
1 ks
petržlenová vňať
1/2 ks
cibuľa
hrstí
sušené huby
trochu
celé čierne korenie
1 ks
borievka
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
3 PL
ocot
2 PL
cukor

postup

1.
Očistené koleno, nožičku a jazyk vložíme do studenej vody a varíme skoro do mäkka. Pridáme všetku zeleninu, huby aj korenie, prilejeme vývar a znovu asi 20 minút varíme.
 
2.
Mäso vyberieme, polievku precedíme a necháme vychladnúť. Lyžicou zoberieme všetok tuk. Znovu polievku uvedieme do varu, ochutíme octom a cukrom a vložíme mäso pokrájané na kocky. Pridáme kocky uvarenej mrkvy. Necháme krátko povariť, potom nalejeme do misy a dáme do chladu.
3.
Stuhnutú huspeninu krájame na silnejšie plátky a podávame s nadrobno nasekanou cibuľkou, s octom a chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...