Jahodový dezert z pusiniek
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vaječný bielok
170
g
krupicový cukor
500
ml
smotana na šľahanie
1
ČL
práškový cukor
250
g
jahody
postup
1.
Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého pomaly zapracujeme krupicový cukor. Zo snehu lyžicou robíme malé kôpky na plechu, ktorý sme vystali papierom na pečenie. Pusinky pečieme cca 1 hodinu pri 130 °C.
2.
Upečené pusinky necháme vychladnúť. Potom ich polámeme na malé kúsky.
3.
Kúsky pusiniek dáme do misky. Pridáme nadrobno pokrájané jahody, vyšľahanú smotanu a cukor. Dobre premiešame. Hotový krém dáme do pohárov a ozdobíme jahodami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.