Melónový sorbet
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
ml
voda
500
g
červený melón
3
PL
práškový cukor
1
ČL
nastrúhaná citrónová kôra
postup
1.
Vodu zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a dáme variť.
2.
Varíme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom necháme vychladnúť.
3.
Melón zbavíme jadierok, nakrájame ho na malé kúsky a rozmixujeme.
4.
Rozmixovanú zmes zmiešame s vychladnutou cukrovou vodou. Dáme do chladničky na hodinu.
5.
Po vychladnutí dáme sorbet do vhodnej nádoby na mrazenie, vložíme do mrazničky a necháme zmraziť aspoň 4 hodiny.
6.
Každú polhodinu zmes premiešavame vidličkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.