Ananásový džem
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
očistený ananás
4
ks
citrón
5
PL
kryštálový cukor
1
ks
želírovací prípravok
postup
1.
Ananás pokrájame na malé časti.
2.
Kúsky zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, ktorú sme z neho vytlačili.
3.
Všetko rozmixujeme tak, aby nám ostali aj nejaké časti ananásu, nie úplne na kašu.
4.
Želírovací prípravok zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu.
5.
Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu.
6.
Potom pridáme zvyšný cukor a znova za stáleho miešania varíme aspoň 5 minút.
7.
Zmes odstavíme a naplníme do pohárov až po okraj. Uzavrieme dôkladne viečkom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.