Pridať recept

Ananásový džem

ingrediencie

900 g
očistený ananás
4 ks
citrón
5 PL
kryštálový cukor
1 ks
želírovací prípravok

postup

1.

Ananás pokrájame na malé časti. 

 
2.

Kúsky zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, ktorú sme z neho vytlačili.

3.

Všetko rozmixujeme tak, aby nám ostali aj nejaké časti ananásu, nie úplne na kašu.

4.

Želírovací prípravok zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu.

5.

Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu.

6.

Potom pridáme zvyšný cukor a znova za stáleho miešania varíme aspoň 5 minút.

7.

Zmes odstavíme a naplníme do pohárov až po okraj. Uzavrieme dôkladne viečkom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.