Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Pizzovníky

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
48
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
hladká múka špeciál
500 ml
mlieko
42 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
1 PL
soľ
200 ml
olej

Náplň

1 konzerva
sterilizovaná kukurica
1 konzerva
sterilizované šampiňóny
1 ks
kečup
500 g
saláma
500 g
tvrdý syr
1 ks
pizza korenie

Na potretie

1 ks
vajce
100 g
tvrdý syr
1 balíček
olivy sterilizované

postup

1.
Cesto: z trochy vlažného mlieka, 1 kl kryšt. cukru, trochu múky a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, približne 1 hodinu. Potom ho rozdelíme na 2 časti. Jednu časť vyvaľkáme, potrieme kečupom, posypeme polovicou postrúhanej salámy, polovicou postrúhaného syra, kukuricou, nadrobno pokrájanými šampiňónmi, posypeme pizza korením a pevne zvinieme na roládu. Pokrájame na 1 cm kúsky a kladieme priečne na papier vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom, do stredu dáme olivu a upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Druhú časť cesta pripravíme tým istým spôsobom.
3.
Náplň: salámu /diétnu, šunkovú/, tvrdý syr, nahrubšie postrúhame, posypeme ňou rozvaľkané cesto a ostatnými ingredienciami. Cesto je po upečení výborné, mäkké. Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sharkie15
23.6.2015 11:30 | |
+0 -2
Pokrájame na 1 cm kúsky a kladieme priečne na papier vyložený papierom. ... No tak vykladat papier papierom som neste neskusala no uvidime :D (y)
BlazenaSadovska
23.6.2015 12:05 | |
+0 -0
na plech - omyl, vyššie som už odpovedala, vďaka za pochopenie (y)
BlazenaSadovska
25.4.2015 13:02 | |
+1 -1
áno, tak ako píšete, ČL je čajová lyžička, PL je polievková lyžica
BlazenaSadovska
25.4.2015 13:01 | |
+1 -0
áno, kávová lyžička, pri písaní receptu sa objavujú skratky a na tie sa kliká, preto táto skratka (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...