Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizzovníky

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
48
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
hladká múka špeciál
500 ml
mlieko
42 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
1 PL
soľ
200 ml
olej

Náplň

1 konzerva
sterilizovaná kukurica
1 konzerva
sterilizované šampiňóny
1 ks
kečup
500 g
saláma
500 g
tvrdý syr
1 ks
pizza korenie

Na potretie

1 ks
vajce
100 g
tvrdý syr
1 balíček
olivy sterilizované

postup

1.
Cesto: z trochy vlažného mlieka, 1 kl kryšt. cukru, trochu múky a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, približne 1 hodinu. Potom ho rozdelíme na 2 časti. Jednu časť vyvaľkáme, potrieme kečupom, posypeme polovicou postrúhanej salámy, polovicou postrúhaného syra, kukuricou, nadrobno pokrájanými šampiňónmi, posypeme pizza korením a pevne zvinieme na roládu. Pokrájame na 1 cm kúsky a kladieme priečne na papier vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom, do stredu dáme olivu a upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Druhú časť cesta pripravíme tým istým spôsobom.
3.
Náplň: salámu /diétnu, šunkovú/, tvrdý syr, nahrubšie postrúhame, posypeme ňou rozvaľkané cesto a ostatnými ingredienciami. Cesto je po upečení výborné, mäkké. Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sharkie15
23.6.2015 11:30 | |
+1 -2
Pokrájame na 1 cm kúsky a kladieme priečne na papier vyložený papierom. ... No tak vykladat papier papierom som neste neskusala no uvidime :D (y)
BlazenaSadovska
23.6.2015 12:05 | |
+0 -0
na plech - omyl, vyššie som už odpovedala, vďaka za pochopenie (y)
BlazenaSadovska
25.4.2015 13:02 | |
+3 -1
áno, tak ako píšete, ČL je čajová lyžička, PL je polievková lyžica
BlazenaSadovska
25.4.2015 13:01 | |
+2 -1
áno, kávová lyžička, pri písaní receptu sa objavujú skratky a na tie sa kliká, preto táto skratka (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...