Pridať recept

Pečená morka

ingrediencie

1 ks
morka
trochu
soľ
150 g
slanina
200 g
maslo
1/2 ks
hydinový bujón

postup

1.
Očistenú morku osolíme na povrchu i v brušnej dutine, dáme na pekáč, prsia i stehná obložíme plátkami slaniny, prelejeme ju časťou rozpusteného masla, podlejeme vývarom a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Behom pečenia prelievame mäso výpekom, potierame maslom a podlievame vodou.
 
2.
Morku 2-3x obrátime, aby sa do zlatista opiekla zo všetkých strán. Väčšie morky pečieme asi 3 hodiny, pričom nešetríme maslom ani slaninou. Pečenú morku naporcujeme a podávame preliatu výpekom, so zemiakmi a broskyňovým kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať