Jablková omáčka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
jablko
1
KL
cukor
1
PL
smotana
mlieko
citrón
žĺtok
postup
1.
100 g jabĺk očistíme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a povaríme niekoľko minút v mlieku, do ktorého sme pridali trocha citrónovej kôry a 1 lyžičku cukru. Žĺtok vymiešame s 1 lyžicou smotany a malým množstvom mlieka, prilejeme k jablkám, vyberieme citrónovú kôru a na miernom ohni za stáleho miešania necháme zovrieť.
2.
Ak je omáčka veľmi hustá, prilejeme trocha teplého mlieka. Podobne pripravujeme aj čerešňovú, višňovú a rebarborovú omáčku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.