Poulard s citrónovou omáčkou
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
poulardmladý vykastrovaný kohút
300
g
jogurt
2
KL
mleté chilli
1
PL
farebné korenie
1
KL
chilli omáčka
4
PL
ocot
2
KL
mletý zázvor
2
KL
garam masala
3
PL
citrónová šťava
3
cl
cesnaku
1/2
ks
papája
trochu
citrón
postup
1.
Umytého poularda rozkrájame na 6-8 porcií. Do plytkej misy poukladáme mäso. S jogurtom vymiešame farebné korenie, mleté chilli, chiili omáčku, ocot a mletý zázvor. Pridáme ešte citronovú šťavu a garam masalu.
2.
Dužinu s papáje rozmixujeme na pyré a pridáme k jogurtu. Do jogurtu pridáme tiež pretlačený cesnak. Vzniknutou marinádou zalejeme mäso a necháme naložené po celú noc.
3.
Na druhý deň mäso vyberieme a na rozpálenom oleji opečieme do zlata. Poularda podávame s citrónovou omáčkou a plátkami citrónu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.