Pridať recept

Poulard s citrónovou omáčkou

ingrediencie

1 ks
poulardmladý vykastrovaný kohút
300 g
jogurt
2 KL
mleté chilli
1 PL
farebné korenie
1 KL
chilli omáčka
4 PL
ocot
2 KL
mletý zázvor
2 KL
garam masala
3 PL
citrónová šťava
3 cl
cesnaku
1/2 ks
papája
trochu
citrón

postup

1.
Umytého poularda rozkrájame na 6-8 porcií. Do plytkej misy poukladáme mäso. S jogurtom vymiešame farebné korenie, mleté chilli, chiili omáčku, ocot a mletý zázvor. Pridáme ešte citronovú šťavu a garam masalu.
 
2.
Dužinu s papáje rozmixujeme na pyré a pridáme k jogurtu. Do jogurtu pridáme tiež pretlačený cesnak. Vzniknutou marinádou zalejeme mäso a necháme naložené po celú noc.
3.
Na druhý deň mäso vyberieme a na rozpálenom oleji opečieme do zlata. Poularda podávame s citrónovou omáčkou a plátkami citrónu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať