Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rizoto

najkucharka
najkucharka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
2 PL
olej
50 g
cibuľa
voda
200 g
lečo
250 g
ryža
soľ

postup

Bravčové mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. Na 2 lyžiciach oleja speníme 50 g očistenej a umytej cibule pokrájanej nadrobno, pridáme mletú červenú papriku a 1 až 2 lyžice studenej vody, necháme zovrieť a trocha podusíme. Potom primiešame mäso, popražíme, trocha podlejeme, osolíme a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Udusené mäso zmiešame so 150 až 200g leča. 250 g umytej ryže necháme zovrieť v 5 dl horúcej vody, vidličkou ju zľahka primiešame k mäsu s lečom, prikryjeme a v teplej rúre alebo na miernom ohni dodusíme do mäkka. Nakoniec podľa chuti dosolíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...
pitný režim
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Leto je v plnom prúde, a preto nezabúdajte počas rôznych aktivít na dostatočnú hydratáciu. Mohlo by sa zdať, že okolo...