Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rizoto

najkucharka
najkucharka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
2 PL
olej
50 g
cibuľa
voda
200 g
lečo
250 g
ryža
soľ

postup

Bravčové mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. Na 2 lyžiciach oleja speníme 50 g očistenej a umytej cibule pokrájanej nadrobno, pridáme mletú červenú papriku a 1 až 2 lyžice studenej vody, necháme zovrieť a trocha podusíme. Potom primiešame mäso, popražíme, trocha podlejeme, osolíme a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Udusené mäso zmiešame so 150 až 200g leča. 250 g umytej ryže necháme zovrieť v 5 dl horúcej vody, vidličkou ju zľahka primiešame k mäsu s lečom, prikryjeme a v teplej rúre alebo na miernom ohni dodusíme do mäkka. Nakoniec podľa chuti dosolíme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...