Pridať recept

Kelová paštéta

ingrediencie

1 kg
kel
1,5 PL
práškové mlieko
mletá červená paprika
1,5 dl
smotana
voda

Plnka

350 g
bravčové mäso
40 g
ryža
cibuľa
soľ
majorán
1 ks
vajce

postup

1.
Kel umyjeme pod tečúcou vodou, vložíme do horúcej osolenej vody, necháme zovrieť a scedíme. Vychladnutý kel dáme na dosku, hlúb vykrojíme, prázdnu hlávku naplníme plnkou, dáme do vymasteného plechu alebo nádoby, polejeme horúcou masťou a vo vyhriatej rúre upečieme. Občas podlejeme horúcou vodou alebo vývarom z kostí. Mäkký kel opatrne vyberieme, do šťavy zamiešame 1 až 2 lyžice práškového mlieka, trocha mletej červenej papriky, 1,5 dl smotany a za stáleho miešania necháme zovrieť. Hotovú omáčku nalejeme na kel pokrájaný na osminky.
 
2.
Plnka: Umyté bravčové mäso z pliecka trikrát zomelieme, pridáme 40 g prebratej umytej ryže, ktorú sme uvarili v posolenej vode do polomäkká, trocha postrúhanej cibule, soľ, majorán, 1 vajce a všetko spolu dôkladne premiešame. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!